ÜVEGEZÉS

Hőszigetelő üveg

A hőszigetelő üveg két vagy több párhuzamosan elhelyezett üvegtáblából álló üvegszerkezet, mely közé páramentesítővel megtöltött alumínium távtartó keretet ragasztanak egy elsődleges szigetelést biztosító butil anyaggal, melyet végül kétkomponensű ragasztó anyaggal zárnak körbe.

A szigetelő üvegezés a korábban alkalmazott mono (5,8 W/m2K) üvegezésnél, hőszigetelést tekintve lényegesen fejlettebb megoldás. Előnyös tulajdonságai tovább fokozhatók, ha a két üveglap közötti teret rossz hővezetési tulajdonságú nemesgázzal, pl. argonnal töltjük fel 4mm Float üveg-16mm légrés argon gázzal töltve-4mm LOW-E (1,0 W/m2K).

 

 

3-rétegű üveg

Napjaink egyik legfontosabb problémája az energia kibocsátás csökkentése. A 2009. évtől Magyarországon is egyre jobban elterjedt a 3-rétegű üvegezés. Ezen szerkezetek használatával, az eddig legtöbbet használt 4-16Ar-4 Low-e (Ug:1,1) szerkezetet lassan felváltja, a 3-rétegű 4 low-e - 12 Argon – 4 - 12 Argon - 4 low-e (Ug:0,67) üvegszerkezetet. Így a hő technikai tulajdonságok jelentős javításával lehet energiát megtakarítani, komfortérzetünket növelni.

Szerkezet:

Három üvegrétegből álló szerkezet. Legjobb hő technikai értékét úgy éri el, hogy az üvegszerkezet első és a harmadik üvegtábláját lágyfém bevonatos réteggel látják el és - igény szerint - argongázzal töltik fel.

 

 

Katedrál üvegek

A katedrál üveg, olyan síküveg, melynek egyik fele sima, másik oldalán a henger mintázatától függő mélységű és terjedelmű mintázat van, esetleg mindkét felülete mintázott. Nagyon sok változatban készül, a kor és az ízlésvilág változásának megfelelően.

Ezek az üvegek áttetszők, átengedik a fényt, de átlátni nem lehet rajtuk, azonban átláthatósága és fényáteresztő képessége függ a színtől és a mintázattól.

 

 

 

Ablakok Clima Guard Solar üveggel-Szelídítse meg az időjárást!

 

Legyen zord tél vagy forró nyár, a multifunkciós ClimaGuard* Solar üvegezésű ablakokkal jól érezheti magát otthonában, ráadásul még jelentős mennyiségű energiát is megtakaríthat, miközben a lakásba jutó természetes napfényről sem kell lemondania.

Az emelkedő energiaárak miatt oda kell figyelnünk otthonunk hőszigetelésének hatékonyságára, melynek egyik legfontosabb eleme a megfelelő nyílászárók kiválasztása. A ClimaGuard® Solar olyan síküveg termék, amelynek felületén egy átlátszó, különlegesen vékony bevonat található. Ennek köszönhetően a magas fokú fényáteresztés (66%), a kiváló hőszigetelés (Ug=1,1 W/m2K), valamint a naphő elleni védelem (a naphőnek csak a 42%-át ereszti át), egyaránt biztosított ugyanazzal az üvegezéssel.

 

Energiamegtakarítás télen

A ClimaGuard Solar üvegekkel - kiváló hőszigetelőképességüknek köszönhetően - kétszer annyi fűtési energiát spórolhat meg a hideg napokon, mint a hagyományos hőszigetelő üvegezésű ablakokkal. Ez éves szinten egy átlagos családi ház esetében több tízezer forintot jelenthet, és nemcsak pénztárcánkat, de környezetünket is jelentősen kíméli.

 

Kiváló komfortérzet

kánikulában is Nyáron is fontos a megfelelő hőszigetelés, hiszen a forró napokon, az ablakokon keresztül besugárzó nap jelentősen felmelegíti lakótereinket. Ilyenkor ablakaink felületére több mint 400 Watt/m' napenergia esik. A hagyományos hőszigetelő üveg ennek körülbelül 77%-át ereszti át a lakótérbe és gyakran elviselhetetlen kánikulát teremt otthonunkban.

A ClimaGuard*1 Solar üveggel jelentősen csökkenthető a szobába jutó naphő, mivel ez az üveg ebből csak 42%-ot ereszt be. Alacsony hőáteresztési képessége biztosítja a megfelelő komfortérzethez szükséges belső üvegfelületi hőmérsékletet. Emellett légkondicionáló berendezés használata esetén nyáron jelentős energiamegtakaritás is elérhető.

 

 

Cégünk az Ön igényeinek megfelelően bármilyen típusú illetve összetételű üveggel el tudja készíteni nyílászáróját (pl: bronz reflexiós sík vagy domborított kivitelen át, a savmaratott, ragasztott biztonsági üveggel is).

Részletekről érdeklődjön irodáinkban.

 

ÖN MEGÁLMODJA, MI MEGVALÓSÍTJUK!!!